Rambam test paspoortcontrole (Video)

Geschreven door Joost

Tags: Media

In de eerste uitzending van het tweede seizoen van het tv-programma ‘Rambam’ onderzoeken de presentatoren van de Vara of de pasfoto op je paspoort of rijbewijs er eigenlijk wel toe doet. De Rambammers ruilen met elkaar van paspoort en tonen aan hoe slecht er in Nederland naar de pasfoto wordt gekeken. Deze eerste uitzending van ‘Rambam’ was maandag (11 maart) om 21.55 uur te zien op Nederland 3.

Zonder problemen passeren presentatoren Lex Uiting en Fons Hendriks met het paspoort van een ander de paspoortcontrole op Schiphol, zowel bij vertrek als aankomst in Nederland. Daarnaast opent ‘Rambam’ een bankrekening met andermans paspoort en wordt er een auto gehuurd met het rijbewijs van iemand anders. Geen enkele keer wordt er nauwkeurig naar de foto gekeken en vastgesteld dat men niet de juiste persoon voor zich heeft.Ook heeft ‘Rambam’ met succes een identiteitskaart aangevraagd met een pasfoto van een ander: presentator Lex Uiting heeft met de pasfoto van collega Fons Hendriks een identiteitskaart aangevraagd. Deze werd zonder problemen afgegeven door de Gemeente Amsterdam.

‘Rambam’ komt dit voorjaar met tien afleveringen, waarin de makers op creatieve en soms komische wijze zaken aanpakken die volgens hen niet kloppen of onrechtvaardig zijn. Grote bedrijven die slecht met hun klanten omgaan, oplichters, vreemde regels of andere oneerlijke zaken worden op onverwachte wijze tegen het licht gehouden en aangepakt.

Get Microsoft Silverlight

Bron: rambam.vara.nl en uitzendinggemist.nl

Reageer