Willekeurige bank- en BSN gegevens genereren voor invulformulieren

Geschreven door Joost

Tags: Handig, Preventie, Tips

Wil je je registreren voor een bepaalde website en vraagt deze om vertrouwelijk gegevens zoals je bankrekening of BSN? Dit artikel gaat kort in op het genereren van willekeurige gevens die je kunt gebruiken om te registreren op deze websites.

Sommige websites vragen bij registratie om gegevens die je liever niet prijsgeeft aan een willekeurige, vaak redelijk onbekende site eigenaar. Mocht je toch willen registreren, dan kun je proberen willekeurige gegevens op te geven zoals een verzonnen rekeningnummer of bsn nummer. Heeft de maker van de betreffende site echter controles ingebouwd om te controleren of de opgegeven nummers de juiste opbouw hebben, dan is alleen een nummer bedenken niet voldoende.

Voor deze gevallen heeft Wim Selles van wswebcreation.nl een aanthal handige webpagina’s gepubliceerd om zelf de nodige gegevens te genereren zoals een IBAN/Sepa/bankrekeningnummer of BSN nummer. De gegevens voldoen aan de gestelde eisen voor bankrekeningnummers of BSN nummers voldoen. Naast genereren kun je ook verschillende nummers valideren.Een handige site om te voorkomen dat je gevoelige gegevens op een website moet achterlaten.

IBAN genereren: http://iban.wswebcreation.nl/
Rekeningnummer genereren: http://rekeningnummer.wswebcreation.nl/
BSN genereren: http://bsn.wswebcreation.nl/

1 Comment For This Post I'd Love to Hear Yours!

Reageer